Glasproblem med Apple Vision Pro – fronten spricker utan varning

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro knäcks på mitten. Det rapporterar ett antal användare som säger att det yttre glaset till AR/VR-glasögonen spricker i en rak linje från toppen till botten – mitt på glaset.

Den första rapporten lades upp på Reddit i r/VisionPro och sedan dess har användare efter användare meddelat att de upplever samma hårdvaruproblem. Och allt verkar sker utan att headsetet har tappats eller slagit i något.

Spricker uppifrån och ner

Alla bilder som lagts upp ser nära identiska ut. En hårfin linje visas där glaset har spruckit, mitt på glaset. Eller där näsan vilar mot undersidan helt enkelt.

apple vision pro glaset sonder reddit inphenite 2024
Foto: Inphenite, Reddit

Det är inte bekräftat varför glasen spricker, men det vore rimligt att någon form av spänning i materialet gör att glaset knäcks även utan yttre åverkan. Minst sagt obekvämt för den som betalat minst 3 500 USD för sin Vision Pro.

Situationen ser ut att vara ungefär samma för alla berörda. Vision Pro anslöts till ett externt batteripack och förvarades över natten med det mjuka glasskyddet monterat.

Lästips: Massreturer av Vision Pro – Apple vill veta varför

Reparation kostar upp till 800 USD

Det stora problemet för användarna nu är att de tvingas betala för reparationen av glaset. Apple kräver antingen 300 USD eller 800 USD beroende på om den berörda har AppleCare eller inte.

Så även om det skulle vara ett fabriksfel där glaset är undermåligt så vill Apple ha betalt för att fixa det.

Nämnvärt är att alla berörda lär få tillbaka pengarna för reparationen om Apple undersöker problematiken och ser att det är ett fabriksfel, men det är ändå ruskigt surt att lägga ut tusenlapparna med tanke på att inget pekar på en bredare undersökning idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.