Massreturer av Vision Pro – Apple vill veta varför

Apple Vision Pro

När Vision Pro lanserades slog Apple sig för bröstet och visade stolt upp hur många som köpt AR/VR-headsetet. Idag är tonen annorlunda när mängder av konsumenter returnerar produkten.

Apple Vision Pro har fått enorm medial uppmärksamhet den senaste tiden. Efter lanseringen och överräckningen till de först kunderna har massvis av videor laddats upp på bloggar, YouTube, Instagram, TikTok och mer.

Många returer av Vision Pro

Alla har försökt kapitalisera på intresset kring AR/VR-headsetet. Men det är en sak att köpa en produkt för 3 500 USD och en annan att köpa den för att faktiskt behålla den. Apple erbjuder 14-dagars ångerrätt på Vision Pro, och det visade sig att många vill ha tillbaka sina pengar igen.

Så pass många att Apple desperat vill få all information de kan om anledningen. Varje gång en Vision Pro returneras måste konsumenten uppge en anledning, och den skickas raka vägen till huvudkontoret i Cupertino, USA.

Bara Apple har den fullständiga bilden av varför returerna sker, men det finns några tydliga indikationer på social media.

Vision Pro är inte tillräckligt bekväm

Många rapporterar att Vision Pro visserligen är en cool produkt, men också att den inte är speciellt bekväm att använda. Eller praktisk. För att vara en första generationens modell fungerar den bra, men inte tillräckligt för att rättfärdiga de 3 500 USD (minimum) som den kostar.

X (Twitter)-användaren Rjey summerar sin upplevelse så här.

Kan inte vänta med att returnera Vision Pro, förmodligen den mest häpnadsväckande teknikpryl jag någonsin har provat. Kan dock inte hantera dessa huvudvärk efter 10 minuters användning.

Från X

Och X (Twitter)-användaren torrenegra säger så här.

Två timmar efter att jag packat upp min Apple Vision Pro och använt den, bestämde jag mig för att packa ner den igen och returnera den. Den är ganska cool, men det finns inget i den för mig som jag kommer att använda tillräckligt ofta för att motivera att jag behåller den.

Från X

Apple är onekligen något riktigt bra på spåret med Vision Pro. Problemet idag är att modellen som släpptes är en första generationens konceptprodukt som har mer hype än verklighetsförankring hos användarna. Den är cool, men inte värd sina kronor helt enkelt.

Vision Pro 2 dröjer minst 18 månader

Vi kan inte vänta oss en ny, uppgraderad modell förrän om tidigast 18 månader enligt uppgift till Bloomberg.

Om Apple kan bygga intresse och fortsatt hype med ett AR/VR-headset som kostar 3 500 USD återstår att se. Men just nu verkar varken marknaden eller apputvecklarna speciellt intresserade.

Via Bloomberg, The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.