Amazon Kindle Oasis är på väg att försvinna

amazon kindle oasis gen3 skarm

Amazons dyraste och mest kapabla läsplatta – Kindle Oasis – är på väg att försvinna. Åtminstone i den form vi känner till idag. Nyligen togs modellen nämligen bort från den officiella jämförelsesidan för Kindle-plattor.

Modellen har inte gått att köpa på flera månader i USA och det finns ingen reklam från Amazon som nämner Kindle Oasis mer. Den är helt enkelt på väg att lämna marknaden utan ett ord från tillverkaren.

Paperwhite & Scribe kan ta över för Oasis

Den stora frågan är nu huruvida Amazon planerar för en ny, förbättrad modell, som initialt vi trodde skulle släppas vid årskiftet 2022/2023. Eller, om Paperwhite-serien blir flaggskeppsserien tillsammans med de betydligt större Kindle Scribe-plattan.

Du kan fortfarande köpa tredje och senaste generationens Oasis-platta i Sverige, men räkna med att få betala ett rejält överpris om du väljer fel modell. Just nu kostar den mer påkostade 32GB-varianten skyhöga 6 300 kronor. I början på året var priset bara strax under 4 000 kronor.

Vårt personliga val idag, om du vill ha en läsplatta som är nyare och har fysiska sidoknappar, är Kobo Libra 2. En mycket kapabel och prisvärd modell idag.

Det återstår att se vad Amazon planerar för Kindle Oasis-serien. I värsta fall får vi se en upprepning av hur populär Voyage-modellen behandlades, det vill säga en total nedläggning.

Vad tror du att Amazon planerar för Kindle Oasis?

Via Goodreader

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.