Kobo Sage & Libra 2 – nya läsplattor för 2021

Kan förhandsbokas idag – skeppas den 29 oktober

Kobo Sage
Flaggskeppsmodellen Kobo Sage från 2021. Foto: Kobo

Kobo fräschar upp sin serie med läsplattor och lanserar två nya modeller. Det handlar om nya flaggskeppsmodellen Sage och en mellanmodell kallad Libra 2.

Båda har spännande, nya tekniker och funktioner som lyfter läsplattorna över de tidigare modellerna i serierna. Inte minst är Sage intressant med sin stora och förbättrade skärm.

Läs mer: Kindle Paperwhite 5 (2021) – så mycket kostar läsplattan

Kobo Sage

Kobo Sage är en flaggskeppsmodell med stor skärm på 8 tum och 300 ppi (pixlar per tum). Läsplattan är en kombation av e-boksläsare, ljudboksspelare och anteckningsblock.

Modellen har stöd för Kobos egna styluspennor och mjukvaran är optimerad för hantering av anteckningar av olika slag. Du kan exempelvis öppna, skapa och redigera anteckningar sparade på Dropbox.

Om du inte vill skriva och läsa så kan du även ansluta trådlösa hörlurar till Kobo Sage. Sen finns mängder av ljudböcker och annat som kan spelas direkt till lurarna om du vill.

Priset är 259.99 USD vilket är 2 999 kronor inklusive moms i svenska butiken.

Läs mer: Kobo Nia – prisvärd konkurrent till Amazon Kindle

kobo libra 2 2021
Kobo Libra 2

Kobo Libra 2

Kobo Libra 2 är en mellanmodell som ersätter den äldre Libra H2O-modellen från 2019.  Här får du en något mindre skärm på 7 tum, men samma pixeltäthet på utmärkta 300 ppi som Sage.

Med en ergonomisk design som gör läsplattan enkel att hålla och ett vattentåligt yttre så kan Libra 2 bli den perfekta lösningen för dig som vill ha något nytt, praktiskt och smidigt att ta med på exempelvis resan.

Du får plats med upp till 24 000 e-böcker på det 32GB stora lagringsutrymmet. Även Libra 2 stöder ljudböcker om du ansluter trådlösa hörlurar. Dock fungerar inte styluspennor med den här modellen.

Priset är 179.99 USD vilket är 1 899 kronor inklusive moms i svenska butiken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.