Kindle Paperwhite 5 (2021) – så mycket kostar läsplattan

amazon kindle paperwhite 2021 reading

Helt nya och förbättrade Paperwhite 5 för 2021 har fått svenska priser. Den nya modellen kostar under 2 000 kronor och släpps officiellt den 28 september 2021.

Nya Paperwhite 5 och Paperwhite 5 Signature Edition är nämnvärt bättre än föregångaren från 2018. Läsplattan har fått en bättre skärm, är snabbare och har äntligen trådlös laddning.

Läs mer: Amazon släpper nya Kindle Paperwhite 2021 (med flera stora förbättringar)

Alla nya och tekniska förbättringar för inte bara med sig fördelar för bokälskaren. Det gräver ett djupare hål i din plånbok också. Om du väljer den bättre Signature Edition-modellen vill säga.

Den gamla Paperwhite-modellen från 2018 med 6-tumsskärm kostar idag 1 699 kronor inklusive moms. Då ingår 32GB lagringsutrymme för alla dina böcker.

Nya modellen med 6,8-tumsskärm och bara 8GB lagringsutrymme är snäppet billigare; bara 1 539 kronorkostar den. En minskning med nära 10 procent alltså.

Väljer du den dyrare Signature Edition med trådlösa laddning så ökar priset till 1 939 kronor. En ökning från gamla Paperwhite med 14 procent.

Läs mer: Laddningsstation för Kindle Paperwhite Signature Edition

Givetvis finns den billigaste Kindle-modellen också för 999 kronor om du vill spara lite pengar. Det är dock en tekniskt underlägsen läsplatta som är långt mycket sämre än sina dyrare syskonmodeller.

Nya Paperwhite 5 och Paperwhite 5 Signature Edition har inte ett bekräftat släppsdatum i Sverige, trots att vi nu har en prislapp. Modellerna släpps i bland annat USA den 28 september.

Med lite tur dröjer det inte speciellt länge innan de hittar till Sverige med.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.