Kindle Paperwhite 5 (2021) – så mycket kostar läsplattan

amazon kindle paperwhite 2021 reading

Helt nya och förbättrade Paperwhite 5 för 2021 har fått svenska priser. Den nya modellen kostar under 2 000 kronor och släpps officiellt den 28 september 2021.


Nya Paperwhite 5 och Paperwhite 5 Signature Edition är nämnvärt bättre än föregångaren från 2018. Läsplattan har fått en bättre skärm, är snabbare och har äntligen trådlös laddning.

Läs mer: Amazon släpper nya Kindle Paperwhite 2021 (med flera stora förbättringar)

Alla nya och tekniska förbättringar för inte bara med sig fördelar för bokälskaren. Det gräver ett djupare hål i din plånbok också. Om du väljer den bättre Signature Edition-modellen vill säga.

Den gamla Paperwhite-modellen från 2018 med 6-tumsskärm kostar idag 1 699 kronor inklusive moms. Då ingår 32GB lagringsutrymme för alla dina böcker.


Nya modellen med 6,8-tumsskärm och bara 8GB lagringsutrymme är snäppet billigare; bara 1 539 kronorkostar den. En minskning med nära 10 procent alltså.

Väljer du den dyrare Signature Edition med trådlösa laddning så ökar priset till 1 939 kronor. En ökning från gamla Paperwhite med 14 procent.

Läs mer: Laddningsstation för Kindle Paperwhite Signature Edition

Givetvis finns den billigaste Kindle-modellen också för 999 kronor om du vill spara lite pengar. Det är dock en tekniskt underlägsen läsplatta som är långt mycket sämre än sina dyrare syskonmodeller.

Nya Paperwhite 5 och Paperwhite 5 Signature Edition har inte ett bekräftat släppsdatum i Sverige, trots att vi nu har en prislapp. Modellerna släpps i bland annat USA den 28 september.

Med lite tur dröjer det inte speciellt länge innan de hittar till Sverige med.