Laddningsstation för Kindle Paperwhite 5 Signature Edition (2021)

Använder trådlös snabbladdning och fungerar endast med Signature Edition

amazon kindle paperwhite signature edition charge station 2021

Amazon lanserar en unik laddningsstation för Kindle Paperwhite 5 Signature Edition.

Den nya laddningsstationen är sparsamt designad med en matt, svart färg och enkel placering av e-boksläsaren – även om den använder ett skal.

Läs mer: Amazon släpper nya Kindle Paperwhite 5 2021 (med flera stora förbättringar)

Laddningsstationen för Kindle Paperwhite 5 Signature Edition använder den trådlösa laddningsfunktionen som INTE finns i vanliga Kindle Paperwhite.

Batteriet laddas från 0 till 100 procent på två timmar med snabbladdning på maximalt 7.5 watt.

När e-boksläsaren sitter i laddningsstationen så är den alltid i porträttläge, så du kan fortsätta läsa i stående format även när laddningen pågår.

Det finns två säkerhetsfunktioner som ska göra det säkrare att ladda med stationen. Den första är en temperaturmätare som håller koll så att nivåerna inte blir för höga. Den andra är en föremålsvarnare som kollar att inget ligger i vägen för laddningen.

Priset för laddningsstationen är 29.99 USD, vilket omräknat blir ungefär 320 kronor inklusive moms.

Det är oklart när Kindle Paperwhite 5 Signature Edition och laddningsstationen släpps i Sverige. Du kan läsa mer om laddningsstationen på den officiella produktsidan för Amazon i USA här.

Läs mer: Flera förbättringar på gång till Kindle-mjukvaran

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.