Här är buggarna som stör mest i iOS 15 och iPadOS 15

ios ipados 15 2021 logo

Apple har släppt iOS 15 och iPadOS 15 till miljontals mobiltelefoner och surfplattor världen över. Och även om de absolut flesta kommer att få en smärtfri upplevelse så är det några som – av oförklarliga skäl – stöter på otrevliga buggar.

En sådan bugg som ställer till det rejält just nu är att iOS/iPadOS rapporterar utrymmet som nästan fullt. Oavsett hur mycket ledigt utrymme som faktiskt finns kvar. Och det kan verkligen ställa till det så klart.


Läs mer: Apple Music helt gratis i 6 månader – om du köper nya hörlurar

I vissa fall har användare dessutom fått indikerat att det finns mer ledigt utrymme än vad enheten har rent fysiskt. Webbsajten Macrumors säger exempelvis att en iPhone med 256GB utrymme hade 317,46 GB ledigt enligt iOS 15. 

Det har även rapporterats att batteritiden blivit märkbart sämre. Det är dock något som ska tas med en nypa salt eftersom många kritiska röster höjs direkt efter uppgraderingarna. När iOS och iPadOS precis har uppgraderats så är batteritiden normalt lite sämre, men det rättar normalt till sig efter bara någon dag.

En annan intressant bugg som ställer till det är att historiken i webbläsaren Safari inte rensas på korrekt vis. Det gör att spår från ditt surfande på mobiltelefonen eller surfplattan finns kvar även om du försöker ta bort den. Ouch.

Apple har släppt den första beta-versionen av iOS 15.1 och iPadOS 15.1. Med lite tur löser uppdateringen de värsta knepigheterna som första iOS/iPadOS 15 introducerade.

Läs mer: iOS 15.1 Beta & iPadOS 15.1 Beta är släppt

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.