Apple Music helt gratis i 6 månader – om du köper nya hörlurar

Apple Music Logo 950px

Apple erbjuder musiktjänsten Music helt kostnadsfritt i ett halvår om du köper nya hörlurar – men det gäller att vara vaksam. Det är inte alla som får månaderna trots köpet.

Om du vill få sex månader gratis Apple Music måste du först köpa hörlurarna från Apple. Det gäller också att modellerna omfattas av erbjudandet och de som gör det är följande:

Läs mer: Sälj din gamla iPhone – så mycket kan du få

Därtill måste din iPhone eller iPad som hörlurarna ska användas med använda senaste iOS 15 eller iPadOS 15. Uppdateringen till iOS och iPadOS släpptes den 20 september, så den biten är inga problem för de absolut flesta med en nyare enhet.

Den riktigt tunga brasklappen är att du aldrig får ha provat Apple Music tidigare. Någonsin.

Om du redan provat Apple Music via ett annat gratiserbjudande (oftast i 30 eller fler dagar) eller har köpt en månads/årlig prenumeration så hamnar du direkt i kylan. Inget kostnadsfritt halvår för dig!

Lagom surt för den som köpt superdyra AirPods Max i förhoppningen om gratis Music ett tag, eller hur?

Det här är ett betydligt sämre erbjudande än Apples och Sonys gratiserbjudande för Playstation 5-användare som får ett halvårs Apple TV Plus oavsett om man är tidigare prenumerant eller inte.

Vårt tips är att du kollar Prisjakt och sparar några kronor istället för att köpa från Apple om du vet att du redan provat Music tidigare. Skillnaden kan vara enorm – AirPods Max exempelvis kostar 6 695 kronor hos Apple och runt 4 800 kronor i andra butiker; en skillnad på 28 procent!

Läs mer: 12 saker du måste veta om AirPods Max – innan du köper hörlurarna

För mer information och fullständiga villkor kan du läsa mer på Apples officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.