Sälj din iPhone – så mycket kan du få

Högre säkerhet när du säljer, men mindre pengar i handen

Apple iPhone 12

Planerar du att köpa nya iPhone 13 och funderar samtidigt på att sälja din gamla iPhone-modell? Här tipsar vi om hur mycket du kan få när du säljer vi Apple, Mresell och Swappie.

Läs mer: Hur vattentålig är iPhone 13? Här är svaret

Om du vill sälja din iPhone så finns flera sätt att göra det på. Antingen lägger du ut den på Facebook Marketplace, Blocket eller Tradera och sköter hela processen själv. Inklusive osäkerheten i att få betalt och möta andra människor (kanske även i hemmet).

Alternativet är att låta ett företag ta hand om din mobiltelefon och sköta hela försäljningen åt dig. Mot en liten kostnad givetvis.

Apple har ett inbytesprogram kallat Trade In som hjälper dig att få betalt på ett snyggt och säkert sätt, och det finns även tredjepartstjänster som Swappie och Mresell som gör samma sak. Den gemensamma nämnaren är att du slipper osäkerheten och det hela blir lite enklare.

En annan, tyvärr, gemensam sak är att du är i princip garanterad att få mindre pengar för din telefon än om du sålde den själv via en marknadsplats.

Här är de ungefärliga nivåerna som du kan få för en iPhone i toppskick hos Apple, Swappie och Mresell. Tänk på att det är ”upp till” som gäller och att du sannolikt inte får högsta ersättningen om din telefon inte är i absolut toppskick.

Läs mer: Hur lång batteritid har iPhone 13? Här är svaret

Alla angivna priser är ungefärliga och ändras regelbundet.
Priser från 21 september 2021 kl 07.

Så mycket kan du få för iPhone 12-serien

ModellAppleSwappieMresell
iPhone 12 Pro Max5 995 kronor8 730 kronor9 759 kronor
iPhone 12 Pro5 195 kronor8 320 kronor9 306 kronor
iPhone 124 165 kronor6 290 kronor6 675 kronor
iPhone 12 mini3 735 kronor5 780 kronor5 807 kronor

Så mycket kan du få för iPhone 11-serien

ModellAppleSwappieMresell
iPhone 11 Pro Max3 900 kronor6 600 kronor6 508 kronor
iPhone 11 Pro3 655 kronor5 890 kronor6 203 kronor
iPhone 112 905 kronor4 560 kronor4 403 kronor

Så mycket kan du få för iPhone XS / XR / X

ModellAppleSwappieMresell
iPhone XS Max2 430 kronor3 350 kronor4 065 kronor
iPhone XS2 135 kronor3 090 kronor3 767 kronor
iPhone XR1 830 kronor2 900 kronor3 340 kronor
iPhone X1 560 kronor2 340 kronor2 768 kronor

Så mycket kan du få för iPhone 8 / 8 Plus och SE (2020)

ModellAppleSwappieMresell
iPhone 8 Plus1 470 kronor1 870 kronor2 097 kronor
iPhone 81 035 kronor1 420 kronor1 555 kronor
iPhone SE (2020)1 820 kronor2 900 kronor3 125 kronor

Tänk på detta innan du säljer din iPhone

Det är flera faktorer som avgör hur mycket pengar du får för din gamla iPhone. Om du säljer på begagnatmarknaden så avgör bland annat vilken modell det är, hur stort lagringsutrymme den har, skicket och i vissa fall vilka tillbehör som medföljer.

Innan du skeppar din iPhone är det viktigt att du fabriksåterställer den så att ingen känslig data finns kvar. Du bör även torka av din telefon med en antibakteriell duk innan du lägger den i lådan och helst torka av alla tillbehören med.

Har du lagt kvittot i lådan till din begagnade iPhone innan den skeppas till Apple, Swappie och Mresell? Ta ur kvittot och spara. Det är ditt köpbevis på att du faktiskt är den tidigare ägaren till mobiltelefonen. Alternativt, ta en kopia och lägg i lådan om det är nödvändigt.

Viktigt att tänka på om du säljer till Swappie

  • Swappie kräver överlåtelse av äganderätten i samma stund som de tar emot din iPhone. Det betyder att när du har lämnat den för frakt så har du inga möjligheter att få tillbaka din mobiltelefon om du ångrar dig.
  • Swappie garanterar inte att du får den summa som du såg på webbsajten när du påbörjade processen. Om de bedömer att din iPhone är av annat skick än du uppgav så kan du få mer eller mindre betalt.
  • Swappie köper inte mobiltelefoner som är vattenskadade, böjda, har Hitta min iPhone-funktionen aktiverad, om Face ID / True Tone inte fungerar, vid tecken på moderkortsproblem eller använder använder reservdelar som inte är Apple-original.

Det är otroligt viktigt att du läsa försäljningsvillkoren innan du säljer till Swappie. Villkoren hittar du här.

Viktigt att tänka på om du säljer till Mresell

  • Mresell köper inte mobiltelefoner som har sprickor, gravering, skärmskydd som är sammanfogad med skärmen, använder tredjepartsdelar som inte är Apple-original, är felaktigt reparerar eller är vattenskadad. Laddaren måste vara för nordiska hushåll.
  • Mresell garanterar inte att du får den summa som du såg på webbsajten när du påbörjade processen. Om de bedömer att din iPhone är av annat skick än du uppgav så kan du få mer eller mindre betalt.
  • Mresell kräver originalkvittot om din mobiltelefon är mindre än sex månader gammal och/eller är en oöppnad produkt (dvs har plasten kvar runt förpackningen).

Det är otroligt viktigt att du läsa försäljningsvillkoren innan du säljer till Mresell. Villkoren hittar du här.

Ska du köpa en ny iPhone? På Prisjakt hittar du de senaste och bästa priserna idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.