Flera förbättringar på gång till Kindle-mjukvaran

amazon kindle new software 2021 sept

Amazon uppdaterar mjukvaran i Kindle-serien. Om du har en nyare Kindle, Paperwhite eller Oasis så får du senaste versionen inom kort.

Det är inga omvälvande nyheter som kommer till din Kindle. Men det är flera små förbättringar som gör livet som bokläsare lite enklare och smidigare.

Läs mer: Slut med internet för äldre Kindle-plattor (2022)

Den första nyheten är att din Kindle-enhet får en praktisk inställningsmeny när du drar med fingret från skärmens ovansida.

Där hittar du inställningar som flygplansläge (stänger av all radiokommuniktion), Bluetooth, Synk-läge och en snabblänk till alla inställningar i Kindle-enheten.

Längst ner på skärmen finns ett nytt fält med snabbknappar till Hem, Bibliotek och boken du läser för stunden.

amazon kindle new software 1 2021 sept
Foto: Kindle

Fler nyheter till din Kindle under 2021

Lite senare under året kommer fler nyheter till din Kindle.

Amazon arbetar på en förbättrad upplevelse till hemskärmen och biblioteket. Bland annat med nya filter och sorteringsmöjligheter.

Den nya upplevelsen ska även ge nya kollektionsvyer och en interaktiv scrollbar. Exakt vad det innebär återstår att se. Den nya hemskärmen får en ”läst senast”-sektion som visar de 20 senaste böckerna.

För att få den nya mjukvaran krävs att du har en nyare Kindle. De som omfattas är åttonde generationens Kindle eller senare, sjunde generationens Paperwhite eller senare samt hela Oasis-serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.