Första betan av Android 12 till Samsung Galaxy S21 försenas

Skulle ha släppts den 9 september

Android 11 Logo Dark

Samsung meddelar att den första beta-versionen av Android 12 försenas till tillverkarens mobiltelefoner.

Beta-versionen av Android 12 skulle egentligen ha släppts till Galaxy S21-serien redan den 9 september för sydkoreanska användare. Men lanseringen skedde aldrig och Samsung ber om användarnas förståelse.

Läs mer: Samsung har släppt OneUI 3.1.1 till Galaxy S21

Oklart varför Android 12-betan försenas

Efter att Samsung släppte One UI 3.1.1 (som knappast bjöd på några större nyheter) så lägger många förhoppningen till kommande One UI 4.0 som släpps med Android 12.

Och den första beta-versionen har av det skälet varit något hett efterlängtat av många. Inte minst de sydkoreanska Samsung-användarna som hoppats på att få testa nya versionen tidigt i september.

Dessvärre för alla hugade spekulanter så har Samsung valt att senarelägga sin första beta-version. Någon förklaring till varför uppskjutet sker vill tillverkaren inte gå ut med.

We ask for your understanding and we cannot inform you of the schedule until the beta is open.

Samsung

Efter meddelandet så är det högst oklart när beta-versionen kan släppas. Det är sannolikt att Samsung inte bedömde mjukvaran som bra nog för att skickas ut till användarna (rent spekulativt) och att det är därför den försenas.

Läs mer: Nära att Android 12 Beta släpps till Galaxy S21-serien – syns på Geekbench

Samsung Galaxy S21 Ultra med Android 12 syns på Geekbench

Vi vet att Samsung testar mjukvaran då testresultat med Android 12 på en Galaxy S21 Ultra-telefon dök upp på Geekbench tidigare.

Då med en marginell prestandaförbättring jämfört med Galaxy S21 Ultra och Android 11. I enkeltrådiga arbetsbördor ökar prestandan med tre procent och i flerkärniga var ökningen snäppet vassare med åtta procent.

Nu återstår att se när betan blir tillgänglig. Vi håller tummarna för innan september når sitt slut.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.