Nära att Android 12 Beta släpps till Galaxy S21-serien – syns på Geekbench

samsung galaxy s21 ultra s pen 2021 2

Samsung kan vara på gång att släppa en första beta-version av Android 12 till mobiltelefonerna i Galaxy S21-serien.

Tidigare idag listades en Galaxy S21 Ultra med Android 12 och One UI 4.0 upp på Geekbench. Och nyligen uppdaterades flera Samsung-appar med stöd för Android 12.

Läs mer: Samsung har släppt OneUI 3.1.1 till Galaxy S21

Vi vet att Samsung planerar att börja beta-fasen i september. Geekbench-listningen visar att åtminstone någon där ute är lite snabbare än alla andra.

Vid en direkt jämförelse mellan Android 11 och Android 12 på Galaxy S21 Ultra så har den sistnämnda faktiskt lite bättre prestanda.

Galaxy S21 UltraAndroid 11Android 12Skillnad
Enkelkärnig prestanda1 0901 122+3 %
Flerkärnig prestanda3 2143 469+8 %

Det handlar inte om någon större skillnad, men det är ändå en marginell förändring till det bättre. Sannolikt på grund av mjukvaru-optimeringar som gör att hårdvaran och mjukvaran samarbetar bättre.

Läs mer: Har Samsung Galaxy S21 stöd för Ultra Wideband (UWB)? Här är svaret

Om du väntar på den skarpa versionen av Android 12 så dröjer det ett bra tag till. Det är åtminstone på gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.