Nya Playstation 5 är varmare och drar mer ström

Omreviderade versionen är lättare – men där slutar fördelarna

kylflans ps5 gamla vs nya 2021

För inte så länge sedan uppmärksammades att Sony släppt en ny version av Playstation 5. Och den är minst sagt en speciell nyrevision.

Den enda uppenbara skillnaden var att vikten minskat och att det inte behövs en skruv för att fästa bottenplattan när spelkonsolen ska stå upp.

Läs mer: Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en Playstation 5

Då var det högst oklart vilka skillnader som nya versionen introducerade. Idag vet vi att en stor del av skillnaden är på grund av en mindre kylfläns i nya versionen.

Vi vet inte varför Sony har valt att minska storleken på kylflänsen så här kort inpå den ursprungliga lanseringen. Men däremot vet vi att värmeutvecklingen i nya versionen är märkbart högre.

Enligt Austin Evans ska nya versionen av Playstation 5 köra mellan tre och fem grader varmare (celcius). Strömförbrukningen ska också ha ökat med ungefär fem watt, från 225 watt till 230 watt.

Notera att att både värmen och strömförbrukningen skiljer sig så lite att det minsta variation i testet mellan gamla och nya versionen kan påverka.

Nya Playstation 5 finns inte att köpa i Sverige i skrivande stund. Det är sannolikt att den – förr eller senare – dyker upp här, men just nu finns den endast i USA, Australien och Japan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.