iPod Touch 16GB från 2013 pensioneras – klassad som ”obsolet”

ipod touch 16gb 2013

Femte generationens iPod Touch har inte längre stöd hos Apple. Modellen som släpptes 2013 med 16GB lagringsutrymme har blivit så kallat ”obsolet” enligt Apples webbsajt.

En pryl som är klassad som ”obsolet”, eller pensionerad som vi kan kalla det, har inte sålts på minst sju år och får inte längre något stöd av Apple.

Läs mer: Apple kan släppa ny iPod Touch under hösten 2021

Det betyder att om din iPod Touch 16GB plötsligt slutar fungera så kommer Apple inte hjälpa dig. Du får helt enkelt ta hjälp av en tredjepart eller köpa en ny pryl.

Om du absolut vill ha en iPod Touch så säljer Apple faktiskt en nyare modell från 2019.

Du kan välja mellan 32GB, 128GB och 256GB lagringsutrymme som huserar all din musik. Skärmen är på bara 4 tum med skärmupplösningen 1 136 x 640 pixlar. Och du får en 8-megapixelkamera.

Nyare iPod Touch kostar från 2 695 kronor och vill du ha AppleCare+ tillkommer 479 kronor.

Läs mer: iPod Touch 2019 är släppt – här är allt nytt

Det har ryktats att Apple ska släppa en ny iPod Touch-modell under hösten 2021, men hittills har vi inte sett några som helst bevis på att det faktiskt sker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.