Apple kan släppa ny iPod Touch under hösten 2021

Skulle vara perfekt med Lossless Audio

apple ipod touch 2019 2

Den senaste modellen i iPod Touch-serien släpptes för två år sedan. Till hösten kan Apple introducera en ny, uppgraderad modell enligt nya uppgifter.

Det är Steve Moser, en skribent på webbsajten Macrumors som säger sig ha hittat referenser som pekar på en ny iPod Touch-modell.

Lästips: Apple släpper Spatial Audio & Dolby Atmos till Music (kommer juni 2021)

Redan i november förra året lade Apple till referenser i Apple Music som pekade på iPod Touch-serien. Då var det oklart varför och redan då spekulerade många kring att Apple skulle släppa en ny modell.

Sedan dess har inget hänt från Apples sida, åtminstone inte utåt. Internt verkar det dock hända saker, för enligt Steve Moser så har han fått tag på renderingar som ska visa hur en ny och osläppt iPod Touch ser ut.

Den 23 oktober 2021 är det 20 år sedan Apple introducerade den första iPod Touch-modellen på marknaden. Kanske får vi en ny modell som en hyllning till serien då?

En annan intressant detalj är att Apple släpper stöd för Lossless Audio och Lossless HiFi Audio i juni. Det vore mer än sannolikt att en ny iPod Touch får stöd, och det vore ett perfekt användningsområde för audiofiler och Apple-användare världen över.

Lästips: Har FiiO K5 Pro stöd för MQA?

Vad tror du om en ny iPod Touch? Är det något du vill ha? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.