Köp INTE iPad 2 – slutet är här för modellen

End of the line för iPad 2

apple ipad 2

Apple klassar nu iPad 2 som utgången och ”obsolet”. Det betyder att surfplattan inte stöds av företaget och därmed inte kan lämnas in för reparation.

Modellen släpptes i mars 2011 vilket betyder att Apple har gett stöd åt surfplattan i hela tio år. En anmärkningsvärt lång tid alltså.

Lästips: Apple kan släppa ny iPod Touch under hösten 2021

Men nu är det slut. Har du en iPad 2 kan du inte längre räkna med uppdateringar till mjukvaran, hjälp i Apples butiker eller reparationer hos Apples service-center.

Faktum är att det här är andra gången som Apple klassar iPad 2 som utgången och ”obsolet”.

Första gången skedde redan 2019, men då bara på vissa marknader. Bland annat fick Apple, av lagskäl, inte ta bort stödet i Turkiet och i staten Kalifornien (USA).

Nu är har de tio åren passerat och därmed drar Apple ur pluggen för iPad 2. De livsuppehållande lagarna gäller inte för modellen och Apple låter den gamla trotjänaren gå till den eviga vilan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.