The Last of Us Part II har optimerats för Playstation 5 (se video)

the last of us part ii 2

The Last of Us Part II har äntligen optimerats för Playstation 5. Med uppdateringen till version 1.08 kan du köra spelet i 60 fps på Sonys nyaste spelkonsol.

När spelet har uppdaterats kan du gå till inställningarna och välja mellan att köra spelet i 30 eller 60 fps. 

Lästips: The Last of Us till Playstation 5 – Remake är på gång

Förutom att kunna köra spelet i 60 fps så bjuds Playstation 5-spelare på en mängd andra förbättringar sen tidigare.

Som förbättrad bildkvalitet jämfört med Playstation 4 och Playstation 4 Pro. Du får även snabbare laddningstider tack vare den blixtsnabba SSD-lagringen i Playstation 5.

Uppdateringen med version 1.08 släpps onsdagen den 26 maj. Det är givetvis en kostnadsfri uppdatering till alla som redan äger spelet.

Om du är nyfiken på vad version 1.08 gör redan innan du installerat uppdateringen så kan du se en 20 minuter lång genomgång här under . Det är webbsajten Digital Foundry som satt uppdateringen under luppen och granskar vilka nyheter som erbjuds  samt vilken skillnad de gör.

Lästips: Den officiella podden om The Last of Us-serien – här är den

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.