The Last of Us till Playstation 5 – Remake är på gång

The Last of Us

En ny rapport avslöjar att Sony planerar att släppa en “remake” av hyllade The Last of Us. Den nya versionen har kraftigt förbättrad grafik och är optimerad för senaste spelkonsolen Playstation 5.

TL;DR
– Optimerad för Playstation 5
– Hanteras av originalskaparen Naughty Dog
– Utvecklas parallellt med ett nytt Uncharted-spel
– Oklart när remaken av spelet släpps

The Last of Us släpptes redan 2013 på Playstation 3. Sedan dess har spelet fått en så kallad Remaster som släpptes till Playstation 4 / 4 Pro med snäppet vassare grafik.

Lästips: Den officiella podden om The Last of Us-serien – här är den

Nu kommer uppgifter om att Sony arbetar på en tredje och större förbättring av spelet. Den här gången med stora uppgraderingar till grafiken för Playstation 5.


Det är spelstudion Naughty Dog, som också gjorde originalet, som är ansvariga för den nya versionen. De arbetar tillsammans med Sonys Visual Arts Support Group som är delaktig i skapandet av grafiken till spelet.

Naughty Dog är en Sony-ägd spelstudio som är mest känd för spelserierna The Last of Us och Uncharted. Det kanske mest omtalade spelet från studion är The Last of Us Part II som fick ta emot rejält med kritik, men också en hel del hyllningar från användarna.

Lästips: World of Warcraft: Blizzard tar bort köp av speltid på 30/90/180 dagar

Webbsajten Bloomberg skriver på sin sajt att Naughty Dog inte bara arbetar på en remake av första The Last of Us, utan även ett nytt spel i Uncharted-serien.

Det senaste spelet i serien är Uncharted 4: A Thiefs End som släpptes 2016. Året därefter kom det fristående spelet Uncharted: The Lost Legacy där den vanliga huvudspersonen Nathan Drake (röstskådespelad av Nolan North) är ersatt av tre andra huvudkaraktärer i de tidigare spelen.

Sony har inte bekräftat någotdera spel i skrivande stund. Bloomberg har bett Sony om en kommentar om rapporten, utan att ha fått något svar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.