Nu kan du inte nedgradera till iOS 14.8 eller iPadOS 14.8 mer

ios ipados 15 2021 logo

Nu kan du inte längre nedgradera din iPhone eller iPad från iOS 15 eller iPadOS 15. Apple har slutat signera den förra versionen och stängder därmed dörren för nedgraderingar.

Apple slutade signera iOS 14.8 och iPadOS 14.8 i samma stund som iOS 15.0.1 och iPadOS 15.0.1 släpptes. Det här är ett vanligt förfarande som händer efter varje släpp.

Läs mer: iOS 15: Så återställer du adressfältet i Safari

När Apple släpper en ny version av iOS eller iPadOS får användarna chansen att uppgradera och testa nya versionen direkt efter lansering. Om de inte är nöjda kan de gå tillbaka till sin förra version igen.

Anledningar till varför man kanske inte vill stanna med den nya och ”förbättrade” versionen kan vara att det finns buggar som ställer till det, eller att användaren vill använda en så kallad jailbreak som inte finns till nya versionen.

Som det är idag så signerar Apple fortfarande iOS 15 och iPadOS 15. Det finns dock ingen anledning att nedgradera till dessa om du redan använder version 15.0.1.

Läs mer: Populära appar till iOS spårar dig i mobilen – även om du säger nej

Via iphonehacks.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.