iOS 15: Så återställer du adressfältet i Safari

Flytta adressfältet till skärmens övre kant igen (som på iOS 14)

ios ipados 15 2021 logo

Adressfältet i Safari på iOS 15 är nedflyttad till skärmens nedersta kant, men om du vill återställa fältet till längst upp så är det möjligt. Här förklarar vi hur du gör.

Att Apple flyttade adressfältet till skärmens nedre kant är minst sagt kontroversiellt. Och för många helt oförklarligt dumt. Tacksamt nog behöver du inte finna dig i Apples galenskap om du inte vill.

Läs mer: iOS 15.0.1 och iPadOS 15.0.1 är släppt – här är nyheterna

Återställ adressfältet i Safari – 4 enkla steg

  1. Öppna Inställningar i iOS 15
  2. Skrolla ner till alternativet Safari
  3. Skrolla ner till fältet med flikar
  4. Välj alternativet En flik

Alternativ: Ändra direkt i Safari

Du kan även göra inställningen direkt i Safari. Öppna webbläsaren och gå till valfri webbsida. Klicka på ikonen AA i adressfältet och välj ”Visa adressraden överst”.

apple safari ios15 adressfalt aterstall 2021

Klart! Adressfältet har nu flyttat till skärmens övre kant, precis som när du använde Safari (eller vilken annan webbläsare som helst) med iOS 14.

Tänk på att du inte kan använda det nya sättet för att växla mellan öppna flikar och samtidigt ha adressfältet överst på skärmen. Här måste du göra ett aktivt val eftersom det kräver att du väljer alternativet Flikfält istället för En flik.

Läs mer: Här är buggarna som stör mest i iOS 15 och iPadOS 15

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.