Ladda ner No Time To Die (James Bond) – risk för skadlig kod

james bond no time to die 2021

Mängder av webbsajter använder senaste James Bond-filmen ”No Time To Die” för att locka internetanvändare till skadliga sidor.

Målet är att antingen lura till sig betalkortsinformation eller sprida skadlig kod. Och säkerhetsforskare säger att de lyckas.

Läs mer: 8 120 Telia-kunder kan få kravbrev för påstådd piratkopiering

No Time To Die släpptes under torsdagen och har fått väldigt mycket uppmärksamhet. Det är Daniel Craigs sista gång som James Bond och filmen har fått mycket positiv kritik.

Säkerhetsfirman Kaspersky säger att merparten av de skadliga webbsajterna som lockar med No Time To Die försöker komma åt inloggninguppgifter till social media.

Various sources of entertainment, including movies, have always been an attractive lure for cybercriminals to spread threats and phishing pages.

Tatyana Scherbakova, Kaspersky

Den som försöker ladda ner filmen olagligt (eller påstått lagligt) riskerar att få malware på datorn. Det kan röra sig om adware som visar reklam, trojaner som öppnar för många olika sorters skadlig kod och appar som stjäl lösenord.

Läs mer: Stor risk för skadlig kod om du laddar ner spel på internet

En taktik som allt fler använder för att locka till sig betalkortsuppgifter är att låta besökaren se några minuter av filmen. Därefter visas en ruta som kräver betalning för att visa resten.

Men den som fyller i sina uppgifter får en riktigt dyr upplevelse, för det dras mer pengar än användaren blivit ledd att tro det skulle kosta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.