När kan jag köpa / beställa Apple Watch Series 7?

apple watch series 7 greybg 2021

Äntligen går det att köpa nya och förbättrade smartklockan Watch Series 7. Den nya modellen presenterades under Apple stora höstevent där bland annat iPhone 13-serien, en ny iPad och iPad Mini också visades.

Efter lanseringsevenemanget så var det tyst från Apple om Watch Series 7. Det enda budskapet var att smartklockan skulle gå att köpa senare under 2021, men Apple sa inget om exakt när.

Läs mer: Hur vattentålig är Apple Watch Series 7?

Idag vet vi äntligen när Watch Series 7 går att köpa, och från kl 14.00 på fredagen den 8 oktober 2021 kan du skaffa smartklockan. Eller, åtminstone förhandsbeställa den – leverans sker lite senare.

Den 15 oktober är den officiella säljstarten för Watch Series 7. Då kommer Apple att skeppa smartklockan till de som har beställt den, samt erbjuda modellen i företagets officiella butiker.

Anledningen till att Watch Series 7 inte började säljas direkt efter lanseringen är oklar i skrivande stund.

Sedan länge har det ryktats att Apple haft problem med tillverkningen vilket gjort att säljstarten tvingats på framtiden. Det kan också vara att den globala bristen på systemkretsar är en bidragande orsak.
Läs mer: Hur mycket kostar laddningskabeln till Watch Series 7?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.