iOS 15.0.1 och iPadOS 15.0.1 är släppt – här är nyheterna

ios ipados 15 2021 logo

Första uppdateringen till iOS 15 och iPadOS 15 är släppt. Och fokus ligger helt på buggfixar som löser problem som ställt till det för användarna.

Under fredagen den 1 oktober släpptes iOS 15.0.1 och iPadOS 15.0.1. Och versionerna fixar problem med lagringsutrymmet, Apple Watch och Fitness+.

Läs mer: Här är buggarna som stör mest i iOS 15 och iPadOS 15

Buggfixarna i iOS 15.0.1 och iPadOS 15.0.1

Den första förbättringen är att det äntligen går att låsa upp din iPhone med Apple Watch igen. Något som inte varit möjligt för ett litet antal användare som uppgraderat till iOS 15.

Den andra förbättringen är en buggfix som löser problemet där enheten rapporterar att lagringsutrymmet antingen är nästan slut eller betydligt mer än vad är fysiskt tillgängligt.

Och slutligen har Apple fixat en bugg som gjorde att vissa prenumeranter av Fitness+ fick ljudmeditationer aktiverat helt plötsligt. Knappast önskvärt i alla lägen.

Läs mer: Så många använder iOS 15 idag (oktober 2021)

Uppdatera till iOS 15.0.1 och iPadOS 15.0.1

För att uppdatera idag går du till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Följ instruktionerna och du har snart en uppdaterad enhet.

Du kan också – om du inte är drabbad av ovanstående buggar – välja att vänta tills iOS eller iPadOS uppdateras automatiskt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.