Så många använder iOS 15 idag (oktober 2021)

ios ipados 15 2021 logo

Kan du gissa hur många som uppgraderat till iOS 15 idag? Det är faktiskt inte så många som man kan tro – trots att det är den senaste och bästa versionen av iOS just nu.

Enligt webbsajten Mixpanel är det bara en femtedel av alla som har en kompatibel iPhone eller iPod Touch som uppgraderat till iOS 15. Med specifikt 20,25 procent enligt statistiken.

Läs mer: Problem med AirPods Pro och iOS 15

Det är betydligt fler än andelen användare av gamla iOS 13 eller äldre, vilket är 5,56 procent. För fjolårets iOS 14 stannar siffran på höga 74,18 procent.

Nämnvärt är att Apple de senaste åren gjort det möjligt att inte uppgradera till en ny iOS-version, och ändå ta del av säkerhetsuppdateringar. Det minskar anledningen för många att skaffa en ny uppdatering om det inte finns riktigt bra skäl.

För just iOS 15 finns flera anledningar till att vänta med en uppgradering.

Operativsystemet har buggar som ställer till det för användarna och nyheterna är inte speciellt överväldigande stora. Om du inte har bra skäl till att uppgradera till iOS 15 så rekommenderar vi att du väntar på iOS 15.1 istället.

Läs mer: Bugg i iOS 15 stoppar 120Hz ProMotion i tredjepartsappar

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.