Bugg i iOS 15 stoppar 120Hz ProMotion i tredjepartsappar

iPhone 13 Pro & 13 Pro Max kan inte använda ProMotion i tredjepartsappar idag

iphone 13 13mini 2021

Bugg i iOS 15 hindrar iPhone 13-serien från att använda 120Hz-läget i alla appar. Apple har bekräftat buggen och arbetar på en lösning.

När iPhone 13 Pro och 13 Pro Max letade sig ut till användarna kom rapporter om att 120Hz-läget (som även finns i iPad Pro-serien) inte fungerade korrekt.

Läs mer: Bästa batteritiden har iPhone 13 Pro Max enligt nytt test

Initialt trodde många att Apple medvetet begränsat 120Hz-läget till att bara fungera i de egna, officiella apparna. Mycket likt hur low-latency-funktionen till Pencil 2 till en början bara fungerade korrekt i Apples egna appar.

Men nu har Apple bekräftat att det är en bugg som ställer till det och att företaget arbetar på en lösning. Apple säger också att det krävs av utvecklarna att de aktiverar 120Hz-stödet i sina appar.

Inom en överskådlig framtid så kommer stöddokument från Apple som hjälper utvecklare att aktivera 120Hz-stödet.

Läs mer: Sälj din iPhone – så mycket kan du få

För att kunna använda ProMotion-funktionaliteten som dynamiskt ändrar skärmens uppdateringsfrekvens mellan 10Hz och 120Hz så behöver utvecklarna inte bara aktivera funktionen, det måste finnas en bra anledning också.

Exempelvis om det är en spel som behöver köras i 120Hz för den där skarpa och mjuka bilden även i snabba rörelser. Anteckningsappen däremot som du använder kommer inte att använda 120Hz-läget.

Läs mer om nyheten på 9to5mac här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.