Bästa batteritiden har iPhone 13 Pro Max enligt nytt test

YouTube-kanal testar iPhones och utnämner flaggskeppsmodellen iPhone 13 Pro Max till batterivinnaren

iphone 13 13mini 2021

Apple slår batterirekord med iPhone 13 Pro Max. Den nya mobiltelefonen klarade extrema nio timmar och 52 minuter i ett stresstest – betydligt bättre än någon annan mobiltelefon idag.

Stresstestet utfördes av YouTube-kanalen Mrwhosetheboss som testade flera iPhone-modeller. Bland annat nyaste och hetaste iPhone 13-serien som släpptes tidigare i september 2021.

Läs mer: Hur lång batteritid har iPhone 13? Här är svaret

Testet visar att iPhone 13 Pro Max, med sitt massiva batteri, klarar nära tio timmars kontinuerligt användande. Åtminstone enligt stresstestet, som nämnvärt nog inte är en rak simulering av vardagligt användande.

Apple har inte bara förbättrat batteritiden i iPhone 13 Pro Max, utan alla modeller i serien har fått större batterier och längre batteritid.

Lilla iPhone 13 mini utmärker sig genom att klara 30 minuter längre i stresstestet än normaltstora iPhone 12 från 2020. Det är en riktigt bra bedrift med tanke på att iPhone 13 mini är en fysiskt mindre telefon som generell inte klara sig lika bra i batteritester.

Läs mer: Hur vattentålig är iPhone 13? Här är svaret

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.