Nya Edge finns nu till Xbox One & Xbox Series X/S

Microsoft Edge logo 2020

Xbox har äntligen fått en webbläsare som gör att du kan spela Google Stadia, använda Discord och mycket mer. Uppdaterade Edge har landat på Microsofts spelkonsol och är redo att användas idag.

Okej, vi vet att Edge har funnits på Xbox-konsolerna ett tag nu. Men skillnaden nu är att webbläsaren uppdaterats för att klara mycket mer än tidigare varit möjligt. Och det är värt att belysas för alla gamers.

Läs mer: Xbox Cloud Gaming fungerar nu med Windows 10 och Windows 11

Edge för Xbox är visuellt identisk med PC-versionen

Webbläsaren Edge för Xbox-konsolerna är visuellt identisk med sin motpart för Windows och macOS. Har du använt datorversionen så känner du dig garanterat hemma direkt i Xbox-versionen.

Du hittar funktioner som vertikala flikar och kollektioner om du vill använda dem. Alla dina inställningar synkroniserar över alla enheter så länge du använder samma Microsoft-konto. Låter bra, eller hur?

Och det blir bättre. Med nya uppdateringen till webbläsaren får du stöd för tangentbord och mus, kan spela på Google Stadia (med Xbox-kontrollen om du föredrar det) och använda Discord. I Discord kan du skapa och gå med i samtal, skicka meddelanden i kanaler och mer.

En viktig detalj är att mikrofonen tyvärr inte fungerar i Discord i webbläsaren, så det tar bort en del av nyttan med den möjligheten.

Läs mer: Nattläge på gång till Xbox – dimma ljuset

Geforce Now fungerar INTE i Edge för Xbox

Något du inte kan göra är att komma åt dina spel på Geforce Now via Edge-webbläsaren på Xbox. Nvidia har en aktiv blockering som effektivt hindrar all åtkomst idag. Det är inte orimligt att tänka sig att det har med konkurrensen att göra, men då känns det som bittert och småaktigt beteende.

En annan detalj är att nya Edge för Xbox saknar utvecklarläge samt tillägg. Du kan alltså inte berika din webbläsare med de tusentals tillägg som finns till PC och macOS, åtminstone inte än.

Läs mer om nyheten på Microsofts officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.