Nattläge på gång till Xbox – dimma ljuset

microsoft xbox night mode 2021

Microsoft arbetar på ett nattläge till Xbox-konsolerna. När nattläget är aktivt kan användarna dimma ljuset på skärmen i olika nivåer och ta bort blåljuset.

Målet är att göra det snällare för ögonen under mörka förhållanden. Både genom att skärmen kan dimmas, men även ljuset på handkontrollen och strömknappen på Xbox-konsolen.


Läs mer: Så ansluter du din Xbox Series X/S-kontroll till Windows 10 & Windows 11

Dimmningen kan göras i flera nivåer och gör även så att HDR-läget stängs av.

Om du inte vill aktivera nattläget själv hela tiden så finns ett automatiskt läge där du schemalägger läget till olika tidpunkter på dygnet.

Nattläget testas just nu av Xbox Insiders. Det är en liten grupp beta-testare som får prova nya funktioner innan de släpps till alla användare. Tanken är att de ska hitta buggar som Microsoft snabbt kan fixa.

Det är inte klarlagt när nattläget är redo att släppas. Men eftersom Xbox Insiders kan prova redan nu så lär det inte dröja alltför länge.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.