Windows 11 integrerar Spotify med Focus sessions

Använder pomodoro-tekniken via klock-appen

Spotify Logo

Spotify integreras i Windows 11 med en ny fokusfunktion. Det avslöjar Microsoft-profilen Panos Panay som i ett meddelande på Twitter där han bekräftade namnet “Focus Sessions”.

Focus Sessions gör bland annat så att du kan sätta en nedräkning lik med pomodoro-tekniken för att fokusera helt på dina arbetsuppgifter. Medan nedräkningen sker spelas en Spotify-lista med musik.

Läs mer: Mörkt läge är standard i Windows 11

Det saknas en hel del information om Focus Sessions idag, men vad vi känner till så ska funktionen var inbyggd i klock-appen till Windows 11.

Focus Sessions handlar alltså om att arbeta fokuserat på viktiga uppgifter under korta intervaller med små pauser mellan dem. Det finns redan mängder av pomodoro-appar för både datorn och mobilen, så det här är inget nytt som Microsoft försöker göra.

Åtminstone inte rent funktionellt med pomodoro-tekniken, men det som står ut är integrationen med Spotify.

Vi har inte fått någon större integration mellan Spotify och Windows sedan Microsoft lade ner Groove Music-tjänsten för fyra år sedan. I det fallet kunde användarna migrera sina låtlistor från Groove Music till Spotify.

Microsoft har visserligen arbetat med Spotify för att släppas musiktjänstens appar till både Windows 10 och Xbox, men det är räknas knappast som en integration.

Läs mer: Guide: Så flyttar du aktivitetsfältet i Windows 11 till vänsterkanten

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.