Xbox Cloud Gaming fungerar nu med Windows 10 och Windows 11

Äntligen kan vi strömma spel från Xbox Series X/S

microsoft xcloud controller games 2020

Speltjänsten Xbox Cloud Gaming kommer till Windows. Det betyder att du kan strömma Xbox-spel till mobiltelefonen, surfplattan, webbläsaren eller din Chromebook – utöver att fungera i Windows.

Allt du behöver för att komma igång är Microsofts egna Xbox-app. Du hittar den kostnadsfritt på Microsoft Store om den inte redan är installerad i Windows.

Läs mer: Microsoft xCloud matchar nu Xbox Series X

Tidigare har det inte varit möjligt att strömma spel från en Xbox Series X/S, men nu har det äntligen blivit ändring på det. Det betyder snyggare och spel och mindre fördröjningar jämfört med de äldre Xbox One-konsolerna.

Fördelen med att strömma från en Xbox är så klart att du kan köra alla de senaste spelen oavsett 1) hur bra eller dålig hårdvara som sitter i exempelvis datorn eller mobiltelefonen, och 2) var helst du råkar befinna dig.

Så länge du har en internetanslutning med tillräcklig bandbredd och en prenumeration på Xbox Game Pass Ultimate så är det bara att köra igång. Och ja, det kommer att kosta dig en del varje månad. Game Pass Ultimate kostar 135 kronor per månad.

Läs mer: Nu släpps speltjänsten xCloud – har 150 spel från start

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.