Microsoft xCloud matchar nu Xbox Series X

Stöd för bättre grafik och snabbare laddningstider rullar ut

microsoft xcloud controller games 2020

Om du strömmar dina spel med xCloud så har vi en riktigt glädjande nyhet. Microsoft har äntligen påbörjat utrullningen av den nya hårdvaran som ger många spel samma grafikkvalitet och snabba laddningstider som Xbox Series X.

  • Mer avancerade grafikinställningar
  • Snabbare laddningstider
  • Xbox Cloud Gaming snart till alla med Game Pass Ultimate

Läs mer: Nu släpps speltjänsten xCloud – har 150 spel från start

Få spel som har Xbox Series X-stödet idag

I skrivande stund är det ett fåtal spel, exempelvis Rainbow Six Siege och Yakuza: Like a Dragon. Men det bör inte dröja länge innan fler speltitlar får alla fördelarna.

Den 10 juni meddelade Microsoft att de var i slutstadiet med förberedelserna för utrullningen av den nya hårdvaran. Sedan dess har det varit helt tyst, och Microsoft har faktiskt inte bekräftat officiellt att utrullningen har påbörjats.

Men många spelare som startat de två ovannämnda spelen bekräftar att de märker stora skillnader nu mot tidigare.

Det finns fler och mer avancerade, grafiska inställningar och laddningstiderna har minskat rejält i vissa fall.

Läs mer: Microsoft xCloud med stöd för 1080p – snart möjligt

Xbox Cloud Gaming finns snart till prenumeranter

Den 10 juni avslöjade Microsoft även att Xbox Cloud Gaming snart kommer att vara återkomlig för alla som har Xbox Game Pass Ultimate.

Och vi väntar oss att xCloud blir tillgänglig på äldre spelkonsoler i Xbox One-serien inom kort. När det sker så får alla som skaffar xCloud ett rejält kvalitetslyft på de konsolerna.

Inte bara det, den som har en Xbox One, One S eller X kan utan problem strömma riktiga tungviktare som Microsoft Flight Simulator med mycket högre bildkvalitet än de kunde om spelet var installerat på spelkonsolen.

Med Microsoft xCloud på din gamla spelkonsol kan du köra next-gen-spel utan större svårigheter, åtminstone i teorin. Det dröjer ännu innan stödet släpps, så det återstår att se exakt hur bra (eller dåligt) det fungerar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.