Nytt Dead Space-spel på gång – kan presenteras 22 juli

Antingen Dead Space 4 eller en remake på de tidigare spelen

Dead Space 2

Ett nytt Dead Space-spel kan vara på gång. Enligt nya uppgifter ska spelutgivaren EA presentera det nya spelet redan under juli månad – alltså åtta år efter att senaste Dead Space 3 släpptes.

  • Ska vara en nystart för Dead Space-serien
  • Oklart om det blir en remake på Dead Space 1, 2 och 3
  • EA kan presentera nya spelet redan i juli

Läs mer: Alan Wake Remastered på gång

Ska vara en nystart för Dead Space-serien

Det är webbsajten VGC som är först att rapportera om det nya Dead Space-spelet. De citerar GamesBeat-redaktören Jeff Grupp som är uppgiftslämnaren.

I deras artikel står att det är EA Motive, samma spelstudio som arbetade på Star Wars Squadrons och hjälpte till med Star Wars Battlefront II, som har ansvaret för nya spelet.

Det ska röra sig om en omstart för Dead Space-serien. Mycket likt hur senaste God of War blev för den serien.

Utöver det finns inte mycket information att gå på. EA väntas presentera spelet på EA Play, ett stort spel-evenemang, som hålls den 22 juli.

Läs mer: Nu har Pirates of the Carribean släppts till Sea of Thieves

Tänkbart med remake på Dead Space 1, 2, 3

Förutom ett Dead Space 4 som efterföljer berättelsen i det tredje spelet så finns en annan tänkbar lansering. Och det är en så kallad ”remake” på de tidigare tre spelen.

Det skulle betyda att vi får de hyllade klassikerna med samma skräcktema som tidigare, men med mycket bättre grafikkvalitet.

Dock är det inte vad Jeff Grubb menar kommer den här gången, men det vore ett riktigt grymt komplement.

Exakt vad som kommer – om något – återstår att se. Om du inte har spelat Dead Space-serien än så har du missat tre riktigt bra skräckspel. Du kan spela på bland annat Xbox och PC, och spelen går att skaffa för bara några tior idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.