Alan Wake Remastered på gång

Inofficiella uppgifter ger fansen hopp

Alan Wake

Alan Wake kan få en Remastered-version. Man har hittat dolda strängar på Epic Games Store som indikerar att en ny, omarbetad version är på gång.

  • Omarbetad version av Alan Wake kan vara på gång
  • Referenser hittad i Epic Games Store
  • Togs bort från butikerna 2017

Läs mer: Nu kan du köpa Alan Wake igen – finns på Xbox Marketplace

Epic Games har inte gått ut med någon officiell information om en Alan Wake Remastered-version. Men skarpsynta har hittat tydliga referenser i spelutgivarens egna butik som pekar på att något är på gång.

Gömt i koden till Epic Games Store hittades inte bara referenser till Alan Wake Remastered, utan även Final Fantasy VII Remake.

Alan Wake Remastered är inte annonserad än, och Final Fantasy VII Remake är idag ett spel exklusivt till Playstation-konsoler. Att namnet finns i Epic Games Store indikerar att exklusiviteten för Playstation är på väg att försvinna.

Alan Wake försvann från butikerna 2017

Under 2017 togs Alan Wake bort från digitala spelbutiker efter att licenser till delar av musiken i spelet löpt ut. Finska spelstudion Remedy Entertainment kunde alltså inte sälja spelet, men alla som redan köpt det före den 15 maj 2017 tilläts fortsätta ladda ner och spela som normalt.

Idag har Alan Wake fått förnyade licenser, vilket betyder att du kan köpa spelet från exempelvis Steam och på Xbox Store som tidigare. Om du inte vill vänta på att Alan Wake Remastered faktiskt släpps (om någonsin), så kan du hitta tre olika versioner till Steam här:

Alan Wake finns även till Xbox 360 och Xbox One/Series här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.