Nu kan du köpa Alan Wake igen – finns på Xbox Marketplace

Alan Wake

Alan Wake är ett fantastiskt spel som vi rekommenderar alla att spela. Det är ett skräckinspirerat spel med actininslag från 2010 – och det är äntligen tillbaka i digital spelbutiker efter tre års frånvaro.


Vad har hänt?

Alan Wake går att köpa i digitala spelbutiker efter nära tre års frånvaro. Spelet togs bort från butikerna den 15 maj 2017 på grund av rättighetsproblem kring musiken i spelet. Mer specifikt förlorade Remedy Entertainment som utvecklat Alan Wake rätten att använda musik, vilket gjorde att de inte kunde sälja spelet.

Men vänta, jag har Alan Wake och det har fungerat bra?

Den som köpt Alan Wake digitalt före den 15 maj 2017 eller har spelet på skiva har hela tiden kunnat köra spelet. Detta då licensrättigheterna bara gäller nyköpta, digitala spel. Så har du en kopia av Alan Wake liggandes fungerar det utmärkt att spela ändå.

Hur mycket kostar Alan Wake?

Cirkapriset för Alan Wake i Xbox Marketplace är 19.99 USD, eller 199 kronor här i Sverige. Spelet är initialt utvecklat för Xbox 360, men tack vare bakåtkompatibilitet så kan Xbox One S och Xbox One X köra spelet helt problemfritt.

Vi kan absolut rekommendera Alan Wake till alla som inte provat spelet. Det är utmanande, frustrerande och knappast grafiskt upp till standard för 2020; men det är också helt fantastiskt roligt med många utmaningar och bra berättelse.


Control knuts till Alan Wake

Remedy Entertainment släpper snart en ny DLC till spelet Control, en DLC som knuter samman Alan Wake med världen i Control. Exakt hur sammanflätningen kommer att se ut vet inte idag, men Remedy har åtminstone avslöjat att DLC:n kommer och att den kalla AWE.