Samsung Quick Share fungerar precis som Apple AirDrop

samsung quick share leaked xda 2020jan

Enligt uppgift arbetar Samsung på en variant av AirDrop för sina egna mobiltelefoner. Varianten kallas Quick Share och ska vara i princip en rak kopia med samma funktionalitet.

Vad har hänt?

Samsung arbetar på en funktion som heter Quick Share till sina mobiltelefoner. Det rapporterar webbsajten XDA Developers som även säger att Quick Share fungerar i princip som Apple AirDrop, vilket betyder att du snabbt och enkelt kan skicka filer trådlösa mellan olika enheter i närheten.


Vad känner vi till om Samsung Quick Share idag?

Eftersom Quick Share inte är lanserad än finns inte full, officiell information att tillgå. Med det sagt har XDA Developers åtminstone fått tag på lite information om hur funktionen fungerar.

Till att börja med är Quick Share en nära kopia rent funktionellt om man jämför med Apple AirDrop. När en kompatibel enhet finns i närheten kan du initiera en filöverföring och snabbt dela dina filer.

Enligt XDA Developers finns en storleksbegränsning på 1GB per fil och 2GB om dagen.

Samsung Quick Share har två inställningar för vem som får dela filer med din telefon. Antingen kan du tillåta att bara kontakter får dela filer via Quick Share, eller alla i närheten med en telefon som stöder överföringsmetoden.

Vilka mobiltelefoner kan använda Samsung Quick Share?

Det finns ingen officiell information om vilka telefoner som kan använda Samsung Quick Share.

XDA Developers har fått tag på en test-version av installationsfilen för Quick Share, och de har lyckats installera den på en rad olika mobiltelefoner. Dock fungerade det inte att överföra filer till andra telefoner.

Eftersom Quick Share väntas släppas samtidigt med Galaxy S20-serien är det så klart tänkt att den ska fungera med Galaxy S20, S20 Plus och S20 Ultra. Utöver det återstår att se vad Samsung har tänkt sig.

Vilka är alternativen till Samsung Quick Share?

Samsung är så klart inte ensamma om att ha eller arbeta på filöverföringstjänster som Quick Share.

Apple har haft omtyckta AirDrop i flera år nu och det fungerar riktigt bra inom företagets ekosystem med mobiltelefoner, surfplattor och datorer.

Utöver Apple så har Oppo och Vivo en liknande funktion för sina mobiltelefoner, även Xiaomi har en filöverföringstjänst för sina användare.

Och Google arbetar på en Android-funktion kallad Nearby Sharing. Det är dock oklart när denna är klar och redo för användarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.