10 miljoner sålda exemplar av Stardew Valley

stardew valley v14 content update

Stardew Valley är ett mycket populärt indiespel med en stor skara fans världen över. Nyligen meddelade utvecklaren ConcernedApe att spelet sålt i fler än 10 miljoner exemplar – en stor milstolpe för ett underbart spel.

Vad är Stardew Valley?

Stardew Valley är ett simulator-rollspel som utvecklats av Eric ”ConcernedApe” Barone. Grundstoryn i spelet är att spelaren ska underhålla en djurfarm och odla grödor samtidigt som farmen får nya byggnader. Spelaren kan interagera med olika bybor i en närliggande by, gå ner i djupa grottor och starta relationer med karaktärer i spelet.

Vem är Eric ”ConcernedApe” Barone?

Eric Barone är skaparen till Stardew Valley och han var länge den enda personen som faktiskt arbetade på spelet. Initialt var han helt ensam om att skapa all grafik, ljudeffekterna och musiken, och länge var det enda han fick assistans med nätverkskoden till version 1.3.

Det har så klart hindrat en snabbare utveckling och först på senare tid har fler personer involverats för att sprida sin tid på flera olika plattformar.

Var kan jag spela Stardew Valley idag?

Stardew Valley finns på alla stora plattformar. Det omfattar bland annat Windows, macOS, Android, iOS och Nintendo Switch. Först ut var Windows-versionen som släpptes i februari 2016.

Vad gör Stardew Valley så populär hos sina fans?

Stardew Valley har ett grafiskt enkelt men tilltalande utseende och hela uppläget är så enkelt att i princip alla kan köra spelet. Dessutom får du chansen att göra allt i din egen takt.

Det finns inget som stresser spelaren att göra saker – du kan lugnt göra vad du vill, när du vill och hur du själv vill. Bygg din egen massproducerande megafarm som tjänar enorma pengar, eller skapa ett mysigt litet paradis med bara några små djur som sällskap. Du väljer själv.

Hur mycket kostar Stardew Valley?

Priset beror lite på var du köper spelet, men räkna med att få betala runt en hundralapp eller några tior mer än så. Det är helt klart ett bra pris för ett spel som som ger dig många, många timmars nöje.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.