Stardew Valley 1.4 släpps den 27 november 2019

stardew valley v14 content update

Stardew Valley 1.4 släpps den 26 november. Det är en stor uppdatering som förändrar många delar av spelets mekanik. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig som spelar Stardew Valley på din PC, mobiltelefon eller surfplatta.


  • Släpps först till Windows – bara veckan efter till de andra plattformarna
  • v1.4 är första gången som utvecklaren samarbetat med andra utvecklare
  • Sparfilen kan (med lite jobb) flyttas mellan alla dina plattformar om du vill
  • Lästips: Alla Nintendo Switch-spel som stöder röstchatt (hint: Stardew Valley stöds)

Vad är Stardew Valley?

Stardew Valley är ett så kallat indiespel i genren simulator-rollspel. Du axlar rollen som en bonde i en liten by där ditt mål är att skapa en så bra bondgård som du bara kan. Du kan fritt bestämma om du föredrar grödor eller djur på gården, hur alla dina saker ska placeras på gården och mycket mer.

Medan du bygger din bondgård så kan du köpa gröder, djur och utrustning. Du kan sälja allt du odlar och får från djuren, förädla och även fiska. Utforska grott för att samla ädelstenar metaller och artefakter, och det finns fler än 12 andra, datorstyrda karaktärer att prata med i spelet.

Stardew Valley finns till följande plattformar:

När släpps uppdateringen v1.4 till Stardew Valley?

Eric Barone, även känd som ConcernedApe, har gått ut med ett datum för uppdateringen med 1.4 till Stardew Valley – och det är den 14 november 2019.


Uppdateringen släpps initialt till Windows-användare, därefter kommer nya versionen till de andra plattformarna.

Enligt Eric Barone bör det inte dröja mer än någon vecka förrän v1.4 släpps även till mobil, macOS och spelkonsolerna. Exakt datum återstår att se.

Vad är nytt med uppdateringen till Stardew Valley v1.4?

Med version 1.4 av Stardew Valley säger Eric Barone att i princip alla aspekter av spelet berörs på något vis.

Det kanske låter lite oroväckande eftersom många inte vill att utvecklaren ska röra den delikata balansen i spelet alltför mycket. Men Eric Barone bedyrar att det främst handlar om att finputs det som redan är bra.

I skrivande stund finns få närmare detaljer kring förändringarna som kommer till Stardew Valley.

Eric Barone säger – lite luddigt – att han har expanderat och förbättrat det befintliga spelet, inte minst genom att lägga till så kallat end-game-content. Det vill säga saker att göra när spelaren närmar sig slutet på vad man kan åstadkomma.

Han har även justerat smådetaljer kring enskilda föremål i spelet. Exempelvis Wild Bait som med v1.4 ger en chans till att fånga två fiskar samtidigt.