Fitbit OS 4.1 släpps med stora förbättringar – här är allt nytt

fitbit logo 2019

Fitbit har släppt en uppdatering till mjukvaran i företagets smartklockor Versa, Versa 2, Versa Lite och Ionic. Det är en större uppdateringen med en rad förbättringar och optimeringar.

  • Fitbit OS och Fitbit Premium får stora förbättringar
  • Uppdateringen släpps i december 2019
  • Oklart hur många uppdateringar som kommer i framtiden
  • Fitbit vill inte avslöja hur många som använder Premium-tjänsten

Bland nyheterna som Fitbit lyfter fram finns kraftigt förbättrad pulsmätning. Tack vare en justering av algoritmerna som hanterar pulsmätningen så har PurePulse blivit nämnvärt mer precis med Versa 2.


En annan förbättring är urtavlan – även kallad ett watch face – kan ändras direkt från smartklockan. Tidigare har det bara varit möjligt med hjälp av en ansluten mobiltelefon. Notera att du bara kan ha fem urtavlor på din smartklocka samtidigt.

fitbit os 41 showcase

Det finns fler än 4 000 olika urtavlor att välja mellan i Fitbit App Gallery i din mobiltelefon. Appbutiken har uppdaterats med ett nytt betygssystem som gör det enklare att hitta bra urtavlor och betygsätta dem själv.

One of the most requested updates, the new clock face switcher, lets you store up to five of your favorite clock faces from nearly 4,000 available in the Fitbit App Gallery directly on-device so you can quickly and easily swap clock faces to match your outfit, your activity or mood. A new five-star rating system has been updated within the Fitbit App Gallery, allowing users to rate and recommend their favorite apps and clock faces with the Fitbit user community.

Fitbit har även inkluderat funktionen ”Smart Wake” som hjälper dig att vakna mer utvilad.

Lästips: Fitbit uppdaterar sin kompanjonapp med stora förbättringar

Genom att analysera dina sömncykler så kan Smart Wake förstå när du sover som lättast på morgonen, och då väcka dig med lätta vibrationer på handleden.

Sleep Score är en annan, ny funktion till Fitbit OS och Fitbit har omarbetat aviseringen för låg strömnivå. Det finns även en ny Agenda-app som knyts till kalendern och en omdesignad träningsapp med 20 träningstyper att välja mellan.

Fitbit OS 4.1 släpps tidigt december 2019 till Fitbit Versa, Versa 2, Versa Lite och Ionic.

FAQ om Fitbit OS 4.1

Vilka smartklockor får Fitbit OS 4.1

Fitbit OS 4.1 släpps till Fitbit Versa, Versa 2, Versa Lite och Ionic.

När släpps Fitbit OS 4.1?

Uppdateringen med Fitbit OS 4.1 är planerad till början på december 2019.

Hur installerar jag Fitbit OS 4.1?

Det är enkelt att uppdatera din Fitbit-pryl och tillvägagångssättet är nära identiskt på alla enheter. Se till att smartklockan (eller aktivitetsarmbandet) är laddat till 100 procent, uppdatera appen i mobiltelefonen till senaste versionen om det behövs. När du får en avisering i appen om en ny Fitbit OS-uppdatering så följer du instruktionerna på skärmen bara. Läs mer om installationsprocessen här.

Vad är nytt i Fitbit OS 4.1?

– Förbättrad pulsmätning med Versa 2
– Ändra urtavla direkt på smartklockan
– Nytt betygssystem i appbutiken för urtavlor
– Nya funktionerna Smart Wake & Sleep Score
– Ny Agenda-app & omdesignad träningsapp
– Vibrationsfunktionen stängs av vid låg batterinivå
– Sömnkvalitet (100-gradig skala) kan nu visas på enheten
– Generella optimeringar. buggfixar och förbättringar

Hur många uppdateringar får min Fitbit-klocka?

Det är oklart hur många uppdateringar som Fitbit kommer att släppa efter Fitbit OS 4.1. Tillverkaren köptes nyligen av Google och förväntas bli en del av storföretaget under 2020. Därför är det inte känt om Fitbit kommer fortsätta ge stöd åt sina befintliga Fitbit-prylar.

Fitbit Premium förbättras

fitbit premium computer

Prenumerationstjänsten Fitbit Premium har förbättrats med nya, smartare verktyg och mer innehåll.

Bland annat har Fitbit Premium fått en ny välmående-rapport som har utvecklats i samarbete med forskare från bland annat University of California i både Los Angeles och San Francisco.

Rapporten visar en djuplodad och ingående analys av din Fitbit-data. Bland annat aktivitetsmätningar, sömn, pulsnivåer och vikttrender. Allt har analyserats mot 10 års analyserad data från andra användare.

Lästips: Fitbit Premium hjälper dig att träna smartare och bättre

Välmående-rapporten är så ingående att Fitbit menar den kan användas tillsammans med läkare, personliga tränare och annan hälsorelaterad personal för att hitta både positiva och negativa trender i användarnas mående.

Under de kommande månaderna planerar Fitbit att släppa nya program till sin Premium-tjänst, samt utmaningar och mer välmående-innehåll. Även nya träningsprogram från Daily Burn, Down Dog, Gaiam, Popsugar och Whil är på gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.