Fitbit uppdaterar sin kompanjonapp med stora förbättringar

fitbit new app experience 2 2019

Använder du ett aktivitetsarmband eller en smartklocka från Fitbit? Då har du garanterat tillverkarens kompanjonapp på din mobiltelefon – och den kommer snart att få en rejäl uppdatering med många nyheter.


Fitbit har redan den kanske bästa kompanjonappen av alla tillverkare av aktivitetsarmband. Appen är lättanvänd, har bra information med enkel och tydlig data om din dagliga aktivitet.

Och med den omdesignade appen blir det ännu enklare för dig. Fitbit har gjort rejäla förändringar som ska tydliggöra användandet ännu mer.

fitbit new app experience 1 2019
Bildkälla: Fitbit

Den största förändringen är att de fem tabbarna som finns på skärmens nedre del har slagits ihop till bara tre tabbar: Discover, Today och Community.

  • Discover: Här finns alla nya verktyg som rör sömn, pulsmätning, vikt och liknande. Verktygen här kan väljas och visas i tabben Today. Allt som fanns i tabben Challenges tidigare finns också här. Om du vill tävla mot dina vänner eller bara mot dig själv så går du hit.
  • Today: Här hittar du all statistik om ditt dagliga användande. Exempelvis antalet steg, kalorier, sömnstatistik och liknande.
  • Community: Här hittar du din feed, dina vänner och grupper. Den här tabben är i princip orörd från tidigare versionen av Fitbit-appen.

Alla aviseringar i appen har flyttats från en seprat tabb till att visas via en inkorgs-ikon. Den finns på skärmens över högra hörn.


Nämnvärt är att den nya designen inte kommer som en vanlig uppdatering från Fitbit via Google Play Store eller Apple App Store. Om du redan kör den senaste versionen av appen så finns nya designen redan på din telefon.

Istället är det Fitbit som måste aktivera designen för dig, och det sker någon gång inom den närmaste tiden. Utrullningen sker gradvis och allt som krävs är att Fitbit ändrar en liten flagga för ditt konto på sin server.

Idag vet vi att både version 2.95 och 3.0 av Fitbit-appen kan visa nya designen. Har du redan fått designen? Vad tycker du om den? Skriv en kommentar och berätta!