Fitbit Premium hjälper dig att träna smartare och bättre

fitbit premium promo 2019 1

Fitbit Premium introducerades hösten 2019 tillsammans med smartklockan Fitbit Versa 2. Det är en prenumerationstjänst som ger dig guidande träningsprogram, fler insikter i din träning och mer koll på sömn. En omarbetad Fitbit Coach som ersätts helt av Fitbit Premium.


Vad är Fitbit Premium?

Fitbit Premium är ett extra tillval för dig som behöver den där extra knuffen i rätt riktning när du tränar.

En app i telefonen som hjälper dig att hitta nya träningsprogram, guidar dig genom övningarna och berättar mer ingående hur dina aktiviteter går med avancerad statistik.

Du får extra hjälp när du behöver det helt enkelt, och du kan enkelt avstå från det när du känner att du är mer frigående.

Det är ett ställe där du får allt du behöver för att äta bättre, bli mer aktiv, sova bättre. Det är en tjänst som är tätt integrerad med din Fitbit-enhet. Med fler än 27 miljoner aktiva användare så är det en mycket tilltalande lösning.

– James Park, medgrundare och VD på Fitbit

Det är tydligt att Fitbit försöker gå samma väg som Apple genom att skapa ett eget ekosystem med produkter och tjänster som är specialdesignade för varandra. Du kan inte använda den ena tjänsten om du inte har den andra prylen helt enkelt.


Det gör det lättare att låsa in användarna och tjäna mer pengar på framtida köp.

Fördelarna med Fitbit Premium

Guidande program: För att kunna träna rätt måste man få rätt näring och vila. Fitbit Premium tar ett helhetsgrepp om din träning och hälsa med guidning kring träning, matintag och sömn. Den avancerade hälsocoachningen släpps under 2020.

Personliga insikter: Genom att analysera din tränings- och aktivitetsdata från Fitbit-armbandet kan du får mer personlig hjälp att förbättra olika delar av din hälsa.

Avancerade sömnverktyg: Aktivitetsarmbad och smartklockor från Fitbit kan mäta din sömn och hjälpa dig förstå hur du kan förbättra den. Med Fitbit Premium får du extra data och utökad, detaljerad information om sömnen.

fitbit premium promo 2019 2
Avancerad sömnmätning med Fitbit Premium.

Dynamisk träning: Fitbit Premium har en stor mängd videor och ljudklipp som hjälper dig att träna mer varierat. Du får snabbt koll på vad du bör göra och hur rörelserna ska utföras.

En stor del av värdet vi försöker ge är att programmen tillför något och ändras dynamiskt utan att du behöver göra något. Och vi försöker ge fler knuffar och påminnelser under dagarna och träningarna så för att du ska göra rätt saker.

– James Park, medgrundare och VD på Fitbit

Du kan även skapa en hälsorapport som du kan ge till din läkare eller PT om du behöver det. Andra fördelar är att du kan använda material från Headspace, Daily Burn och Yoga Studio direkt via Fitbit Premium.

Vilka aktivitetsarmband funderar med Fitbit Premium?

fitbit charge 3 special edition
Fitbit Charge 3 är bland de bättre aktivitetsarmbanden på marknaden idag.

Alla befintliga aktivitetsarmband och smartklockor som ansluts till Fitbit-appen i din Android- eller iOS-telefon kan användas.

Beroende på hur avancerad din handledspryl är så kan Fitbit Premium använda olika stora mängd data till att hjälpa dig i din träning.

Till en början kommer Fitbit Premium endast fungera med tillverkarens egna prylar. Tanken är att med tiden kunna öppna för andra aktivitetsarmband eller smartklockor, men exakt när och hur återstår att se.

Hur mycket kostar Fitbit Premium?

Fitbit Premium har ett cirkapris på 9.99 USD per månad eller 79.99 USD per år. Omräknat blir det runt 100 kronor respektive 800 kronor här i Sverige.

Det är något högre än Fitbit Coach-tjänsten som Fitbit Premium nu ersätter. Fitbit Coach kostade cirka 80 kronor per månad eller 500 kronor per år.

Om du redan använder Fitbit Coach kommer din prenumeration automatiskt göras om till Fitbit Premium. Nämnvärt är att du får en period med Premium utan extra kostnad för att kompencera för det ökade priset.

Fitbit Premium släpps under hösten 2019. Vissa funktioner – som den kompletta hälsoguiden – kommer till Premium först under 2020.