iPhone 13 Pro Max laddar snabbare än syskonmodellerna

apple iphone 13 2021

Flaggskeppsmodellen i iPhone 13-serien laddar snäppet snabbare än sina syskonmodeller. Men inte under hela batteriladdningen.

Vi börjar med batteristorleken. Med iPhone 13 Pro Max får du bäst kapacitet av alla mobiltelefoner i iPhone 13-serien – hela 4 352 mAh.


Läs mer: Hur lång batteritid har iPhone 13? Här är svaret

Trots att kapaciteten är störst så laddas det inte fullt långsammare än med syskonmodellerna. Och anledningen är att iPhone 13 Pro Max har ett litet trick i bakfickan.

Enligt webbsajten Chargerlab laddar iPhone 13 Pro Max med en högre effekt än de andra modellerna.

När batterikapaciteten är mellan 10 och 40 procent så är effekten 27 watt. Allt över det så minskar effekten till 23 watt. Det tar totalt 86 minuter att ladda från 0 till 100 %.

Effekten kan jämföras med iPhone 12 Pro Max som laddar med maximalt 22 watt och tar två timmar från tomt till fullt.

Tänk på att det krävs en strömadapter som klarar minst 27 watt om du vill superladda din iPhone 13 Pro Max. Den måste även klara 3A/9V. Om du har en USB-C-kompatibel strömadapter på 30 watt så bör du vara på det säkra.

Läs mer: Bästa batteritiden har iPhone 13 Pro Max enligt nytt test

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.