Sätt betyg på Apples egna appar i App Store – nu kan du

apple app store trust apps 2021

Nu kan du sätta betyg på Apples egna appar i App Store. Genom att lämna ett omdöme har du chansen att berätta exakt vad du tycker om apparna, och hjälper Apple att förstå vad som behöver fixas.

Och om vi ska tro de första omdömena som trillat in så har Apple en hel del att göra framöver Appar som Podcaster får rejält med negativ kritik på den amerikanska delen av App Store.


Läs mer: Prenumeration på podcasts/poddar med Spotify

Podcaster har just nu 160+ omdömen med ett snittbetyg på 2.0 av 5.0. Användarna klagar på den generella designen och kallar den förvirrande. En användare går så långt som att anklaga Apple för att helt enkelt inte bry sig om Podcaster-appen längre.

Två andra appar som som får bottenbetyg är Apple News med 141+ omdömen och ett snittbetyg på 2.3 av 5.0, samt Translate med 101+ omdömen och snittbetyget 2.2 av 5.0. Ouch, Apple.

3 appar har nära toppbetyg på App Store

Tittar vi åt andra hållet så är det högsta snittbetyget för någon iOS-app från Apple just nu 4.7 av 5.0. Och det är tre appar som delar på förstaplatsen 

Texas Hold’em är ett kortspel om pengar, Dark Sky Weather en väderapp som är på väg att försvinna till fördel för den vanliga, inbyggda iOS-appen och TestFlight är ett utvecklarverktyg för delning av beta-versioner till testare.

Inte direkt de vanligaste apparna för iOS alltså och betygen är lite av en törn i sidan på Apple kan vi tänka oss. Du hittar en lista med alla Apples egna appar här.

Läs mer: Dyra fejkappar på App Store rekommenderas av Apple

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.