Prenumeration på podcasts/poddar med Spotify

Spotify Logo

Kan du tänka dig att betala en månadskostnad för att lyssna på poddar med Spotify? Den frågan har musiktjänsten ställt till ett antal användare den senaste tiden, och det indikerar att något stort är på gång.

  • Prenumeration med flera prisnivåer
  • Ger tillgång till exklusiva poddar, men inte musik
  • Spotify bekräftar inte uppgifterna
  • Lästips: Kom igång med podcasts: Bästa apparna för Android & iOS

Om du får frågan vad Spotify är så kan vi nästan garantera att svaret är en “musiktjänst”. Men det var länge sedan Spotify bara handlade om musik.

De senaste åren har tjänsten breddat sig rejält. Förutom musik erbjuds såväl videor som poddar i mängd på Spotify. Oavsett om du använder tjänsten i mobiltelefonen eller på desktop.

Just poddar är något som växer snabbt i popularitet och många storföretag gör allt vad de kan för att skaffa sig en fördel. Exempelvis köpte Apple podcast-appen Scout FM tidigare i september och ryktas vilja köpa poddnätverket Wondery.

Spotify har knappast varit på latsidan kring poddar heller. Tidigare i mars öppnade Spotify sitt poddbibliotek för utvecklare med ett nytt API och topplistor har introducerats i apparna. I februari förra året köpte Spotify de tunga poddnätverken Gimlet och Anchor för att bredda sitt utbud.

Och snart kan Spotify försöka kapitalisera ytterligare på sitt utbud av poddar.

Enligt uppgift kan Spotify snart släppa en prenumeration i flera prisnivåer för den som vill lyssna på poddar, men inte nödvändigtvis bryr sig om musikdelen.

Prisnivåerna sträcker sig mellan tre och åtta dollar, eller runt 26 till 70 kronor exklusive moms. Då får du tillgång till exklusiva poddar och intervjuer som bara finns på Spotify. Någon musik däremot får du inte med den här prenumerationen.

Här ska nämnas att Spotify inte har bekräftat några uppgifter. Istället säger en talesperson att “marknadsundersökningar inte ska förväxlas med konkreta produktplaner”.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.