Apple har köpt podcast-appen Scout FM

Apple Logo

Apple har köpt podcast-appen Scout FM. En app som automatiskt skapar radiostationer av poddar som baseras på vad du brukar lyssna på. En unik funktion som vi inte har sett i någon annan app idag.

Målsättningen med Scout FM var att skapa en känsla som påminner om hur radiostationer fungerar, men istället för musik så baseras stationerna på podcasts. Med artificiell teknologi som analyserar ditt lyssnarmönster så skapas radiostationerna utifrån dina ämnesområden och din smak.

Scout FM fungerar bland annat med Apple CarPlay vilket har gjort appen populär bland bilförare.

Det var tidigare i år som Apple köpte Scout FM enligt webbsajten Bloomberg. Apple har bekräftat köpet, men väljer som vanligt att inte kommentera det vidare. Vi vet alltså inte exakt hur tekniken bakom appen kommer att användas.

Säkert är dock att Scout FM inte kommer att få leva vidare som separat app. Med all sannolikhet får vi se tekniken bakas in i Apple Podcast-tjänsten för att öka intresset där.

Och Scout FM är bara en av flera förvärv som Apple gjort den senaste tiden. Tidigare under 2020 köpte företaget blan annat NextVR, Spaces, Fleetsmith och Dark Sky.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.