Apple har släppt iOS 14.0.1 – enbart buggfixar

apple ios 14 2020

Med iOS 14.0.1 fixar Apple en irriterande bugg som gör att dina valda standard-appar ändras tillbaka till Apples egna. Uppdateringen löser även en rad andra, oönskade buggar och knepigheter.

Den senaste uppdateringen till iOS är en liten men välkommen nyhet. Den fokuserar helt på buggfixar och löser några uppmärksammade problem som ställt till det för iOS 14-användare.


Största fixen är att iOS 14.0.1 äntligen gör dina egenvalda standard-appar permanenta. Med iOS 14 återställdes de till Apple segna appar efter en omstart av mobilen, men nu det problemet löst.

Utöver det så har iOS 14.0.1 fixar för kameraproblem med iPhone 7 och iPhone 7 Plus, buggfixar för WiFi-anslutningar och en lösning på ett irriterande problem med mejlappen.

Även Apples nya News-widget har fått sig en släng optimeringar som gör att den inte längre laddas som en helt tom ruta längre.

Utöver iOS 14.0.1 så har Apple även släppt iPadOS 14.0.1 (med identiska buggfixar) till iPad-serien, watchOS 7.0.1, tvOS 14.0.1 och macOS 10.15.7.

Alla nya uppdateringar har enbart buggfixar. De första nya funktionerna är inte att vänta förrän iOS 14.1 eller 14.2 släpps, alternativt iPadOS 14.1/14.2 till din surfplatta.

Uppdateringen med iOS 14.0.1 väger in på ungefär 170 MB och är tillgänglig idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.