Apple har släppt macOS 10.15.7 – buggfixar inför Big Sur

macOS Catalina 10.15
macOS Catalina 10.15

Apple har släppt en förberedande uppdatering till macOS som gör operativsystemet redo kommande Big Sur. Det är version 10.15.7 som är släppt med flera buggfixar och optimeringar till Catalina.


Uppdateringen väger in på 2,84 GB och består enbart av buggfixar och optimeringar. Bland buggfixarna hittar vi en lösning på ett problem där Mac-datorer inte kunde ansluta automatiskt till trådlösa nätverk.

Med macOS 10.15.7 fixar Apple även ett problem där filer ibland inte kunde synkronisera korrekt med iCloud Drive. Och om du har en iMac 27″ från 2020 med grafikkortet Radeon Pro 5700 XT så ska du märka färre grafikproblem efter nya uppdateringen.

Här är den officiella ändringsloggen:

‌macOS Catalina‌ 10.15.7 provides important security updates and bug fixes for your Mac.

– Resolves an issue where macOS would not automatically connect to Wi-Fi networks
– Fixes an issue that could prevent files syncing through ‌iCloud Drive‌
– Addresses a graphic issue that may occur on ‌iMac‌ (Retina 5K, 27-inch, 2020) with Radeon Pro 5700 XT

Some features may not be available for all regions, or on all Apple devices. For detailed information about the security content of this update, please visit: https://support.apple.com/kb/HT201222


Problemet med iMac och Radeon Pro 5700 XT är att användarna upplever oförklarliga, vita linjer över skärmen. De blinkar till i tid och otid, och hittills har det varit oklart om problemet är relaterat till dålig hårdvara eller mjukvara. Nu vet vi att det handlar om buggar macOS.

Uppdateringen med macOS 10.15.7 väger som ovan nämnt in på cirka 2,84 GB och vi rekommenderar starkt att du uppdaterar datorn så snart du kan.