Spotify har fått topplistor för poddar – finns även i Sverige

Spotify Logo

Spotify visar topplistor för podcasts. Funktionen ska hjälpa användarna att hitta nya, spännande poddar att lyssna på. Och den finns att kolla redan nu om du vill.

Topplistorna kommer att finnas tillgängliga på 26 marknader världen över. Du ser de 200 populäraste poddarna samt 50 poddar som trendar just nu. Det går även att se vilka poddar som är populära just där du befinner dig för stunden.

Användare i utvalda marknader – bland annat Sverige – får extra topplistor på kategorinivå. Utöver vårt avlånga land så gäller det även Brasilien, Australien, Tyskland, Mexiko, England och USA.

Spotify har arbetat hårt med att bygga upp en närvaro inom poddmarknaden.

Tidigare i mars avslöjades att Spotify öppnar sitt podd-bibliotek för tredjepartsutvecklare via API, och musiktjänsten har skrivit kontrakt med flera riktigt tunga namn för att göra dem exklusiva. Det gäller bland annat Joe Rogan och The Last Podcast On The Left.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.