Anslut Google Kalender & Gmail till Outlook i webben – nytt stöd från Microsoft

Microsoft Outlook

Snart kan du koppla ihop Google Kalender med Outlook för webben. Microsoft arbetar på en tätare integration så att du får alla kalenderuppgifter på en och samma plats.

Det nya stödet har varit under test de senaste månaderna. Ett litet antal användare har fått chansen att testa integrationen, främst företagsanvändare som anmält sitt intresse.

Nu arbetar Microsoft på att rulla ut integrationen till alla företagsanvändare. Det är dock inte säkerställt när vanliga Outlook.com får samma funktionalitet.

Är det något som saknas hos Microsoft och Google idag så är det riktigt bra integration mellan de två giganternas system. Idag använder många fler än en mejl- och kalendertjänst, och det vore rimligt att de två största på marknaden har ett bra samarbete.

Andra förbättringar till Outlook i webbläsaren är bättre integration mellan mejlvisning och kalendern. Målet är att användarna ska behöva växla mindre mellan de olika vyerna.

En annan nyhet är snabbare möten med Zoom och Webex i kalendern med Outlook i mobilen. Redan idag har Teams en dedikerad knapp i kalenderinläggen, men nu läggs även Zoom och Webex till. Google Meet däremot lyser med sin frånvaro så här långt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.