Temporära mejladresser i Outlook – stöd kommer hösten 2020

Microsoft Outlook

Snart kan du använda temporära mejladresser med Office 365 och Outlook. Den nya funktionen släpps hösten 2020 och är en av många nyheter som släpps till Office 365.

För att skapa temporära mejladresser till Outlook så använder du tillägg av plustecken och textsträngar i din befintliga mejladress. Det är enklare än det låter, här är ett exempel.

Om vi säger att din befintliga mejladress är [email protected] så kan du skapa en temporär adress genom att lägga till ett plustecken och en teckensträng.

Så här: [email protected].

Svårare än så är det inte. Du kan skapa hur många adresser som helst och använda dem på ställen där du helst inte ger bort din vanliga mejl. Som till nyhetsbrev och liknande.

Har du en vanlig Outlook.com-adress istället för ett domännamn?

Inga problem – du gör precis som med domännamnet, men med tillägget @outlook.com istället.

Här är samma exempel: [email protected]. Tänk på att du inte får ändra den första delen (lisa) eftersom Outlook i så fall inte vet originaladressen dit dina temporära mejl ska skickas.

Nämnvärt är att om du vill använda en domänadress med Office 365 så finns två vägar att gå. Antingen så har du 1) ett företagskonto hos Microsoft eller 2) så köper du domännamnet via GoDaddy.com.

Om du istället använder Gmail så bör du veta att det har funnits stöd för temporära mejladresser där sedan länge. Och det fungerar helt identiskt som med Outlook.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.