Spotify öppnar sitt podd-bibliotek för utvecklare med nytt API

Spotify Logo

Spotify gör det möjligt för tredjepartsappar att komma åt musiktjänstens bibliotek med podcasts. Detta med ett nytt API som gör att appar kan hantera användarnas bibliotek på Spotify.

Målet med det nya API:et är att underlätta för användare som vill organisera sina poddar och upptäcka nytt innehåll. Det ska även göra det lättare att dela innehåll med familj och vänner.

Genom att erbjuda API:et kan Spotify erbjuda utvecklare möjligheten att bygga sina egna tjänster ovanpå musiktjänstens. Enligt ett pressmeddelande från Spotify har de inga restriktioner på API:et mer än att utvecklarnas fantasier sätter sina egna gränser.

Det är dock en liten sanning med stor modifikation, för Spotify har lite begränsningar trots allt.

Av de cirka 700 000 poddar som Spotify kan utvecklare komma åt och visa bland annat rubriker, beskrivningar och bildmaterial till dessa. Så långt är det inga konstigheter.

Vad utvecklare däremot inte kan göra är att komma åt de Spotify-exklusiva poddar och avsnitt som finns. Material som Overcast och Pocket Casts helt enkelt inte får spela via sina appar utan som bara får köras över den egna Spotify-appen.

Vi tycker att Spotifys initiativ är bra eftersom det ökar tillgängligheten och gör det lättare för fler att 1) hitta nya, spännande poddar och 2) fler utvecklare kan skapa spännande podcast-lösningar för appar och webben.

fOm du är mer nyfiken på nyheten kan du läsa hela pressmeddelandet från Spotify på deras officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.